5 steg för att rengöra fläckar och lukt från husdjur på din matta

Många människor älskar att ha husdjur i sina hem, och de flesta anser att dessa husdjur är en del av familjen. Men det är inte bara så enkelt som det låter, för att med husdjur i ditt hus har du mycket ansvar på dina axlar, särskilt när det kommer till städning.

Oavsett hur mycket du tränar dem, har vissa husdjur vana att smutsa ner dina mattor, klädslar och andra platser genom att kissa på dem. Det här är en känslig sak, för hur avslappnad du än är med det så kommer dina gäster att bli chockade när de ser dina smutsiga mattor och klädslar, och det kommer reflektera negativt på dig.

Många gånger så kommer husdjuren att kissa framför sin kattlåda, och sådana incidenter kan bli väldigt svåra att bli av med. Du måste lägga mycket tid och energi för att helt bli av med lukten. Den dåliga lukten kan hänga kvar i veckor eller tills du bestämmer dig för att bli av med den genom att ta hjälp av professionella rengöringsmedel.

Det är uppenbart att det är galet att ringa ett bra städföretag i Göteborg varje gång husdjuret smutsar ner, men det finns faktiskt många rengöringslösningar mot fläckar som kan vara lika effektiva som erfarna städare. Det betyder dock inte att du borde göra jobbet själv hela tiden.

Kolla in dessa grundläggande rengöringssteg du kan prova nästa gång som ditt husdjur förstör din matta.

Guide till att rengöra mattan från urin, fläckar och kissdoft

Steg # 1 – Agera snabbt när fläcken uppstår

Först och främst är det viktigast att få bort fläcken så fort som möjligt direkt när den händer. I vissa fall så kan detta vara svårt för ofta väljer husdjuret att uträtta sina behov på platser som är svåra att nå. Men det är ditt jobb att hitta det nedsmutsade området och snabbt bli av med fläcken innan den torkar in.

Steg # 2 – Dutta med papper eller trasor

När du upptäcker att sällskapsdjuret smutsat ner, måste du använda papper eller trasor och försöka få bort så mycket du kan. Genom att göra detta kommer du få mindre att rengöra, men tyvärr behöver du lägga extra energi för att bli av med den dåliga lukten.

Steg # 3 – Rengöring av fläckar

Efter att du har sugit upp fläcken, är det det perfekta tillfället att rengöra. Gör en blandning av lika mycket vatten och vit vinäger, eftersom det kommer att ta bort lukten och desinficera fläcken också. Häll först på den här blandningen och applicera sedan lite bakpulver på fläcken. Vänta i 5 till 10 minuter och skölj lösningen med vatten, torka sedan bort vattnet med en ren trasa. Du kan upprepa denna procedur tills du är helt nöjd med att lukten har försvunnit.

Steg # 4 – Gnugga inte ytan för hårt

Vissa människor har en felaktig uppfattning om att gnugga området gör det renare. I verkligheten kommer det bara att öka fläckstorleken. Badda bara området med en trasa eller pappershandduk försiktigt. Anlita en professionell mattrengörare i Göteborg för att utföra rengöringen och få en problemfri upplevelse.

Steg # 5 – Luktborttagare

Det är ett faktum att oavsett hur mycket arbete du lägger på att rengöra mattan, så kommer lukten att bli kvar under lång tid. Du kan spruta luktborttagare för att döda dessa fruktansvärda dofter. Annars kan du enkelt anlita ett professionellt mattrengöringsföretag för att göra jobbet enkelt för dig.